Hovězí kostky na pepři
Suroviny na 5 porcí:
Hovězí kostky 600 g
Tuk 60 g
Cibule 2 ks
Sůl dle chuti
Pepř drcený dle chuti
Voda 600 ml
Mouka hladká 50 g
Tmavá jíška Vitana
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme do zlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme ho a za stálého míchání osmahneme. Okořeníme pepřem, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme zhruba půl hodiny do změknutí. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme malým množstvím uvařené vody. Zahustíme tmavou jíškou dle potřeby na středně hustou omáčku, dobře rozmícháme a za občasného promíchání omáčku zvolna dovaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami či šťouchaným bramborem.
NÁŠ TIP!
Jíška tmavá/světlá
Tradiční jíška od Vitany je nově v papírové krabičce se sypátkem pro dávkování dle vaší chuti. Jíška ve světlé či tmavé variantě bude vašim pomocníkem při vaření oblíbených omáček nebo masových šťáv. Doporučená cena: 39, 90 Kč