Slaný koláč Quiche Lorraine
Suroviny:
TĚSTO:
- 250 g hladké mouky
- 50 g změklého másla nebo olej
- 1 vejce
- půl lžičky soli
- 200-250 ml studené vody-podle savosti mouky
NÁPLŇ:
- 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka)
- 250 g pórku-kolečka
- 1/2 červené a 1/2 žluté papriky- pro barevnost
- 3-4 vejce
- 80 g strouhaného sýra
- petrželka nebo pažitka
- 200 ml zakysané smetany
- pepř, muškátový oříšek
- 1 lžíce oleje
Příprava:
Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, koření, promícháme a vlijeme do pánve. Vše opět promícháme.
Těsto rozválíme, dáme do formy na pečící papír a propícháme vidličkou. Směs nalijeme na těsto a uhladíme. Troubu předehřejme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a pečeme cca 35-40 minut.
Ingredience: