Slaný koláč Quiche Lorraine

Slaný koláč Quiche Lorraine

Suroviny:

TĚSTO:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g změklého másla nebo olej
  • 1 vejce
  • půl lžičky soli
  • 200-250 ml studené vody-podle savosti mouky

NÁPLŇ:

  • 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka)
  • 250 g pórku-kolečka
  • 1/2 červené a 1/2 žluté papriky- pro barevnost
  • 3-4 vejce
  • 80 g strouhaného sýra
  • petrželka nebo pažitka
  • 200 ml zakysané smetany
  • pepř, muškátový oříšek
  • 1 lžíce oleje

Příprava:

Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, koření, promícháme a vlijeme do pánve. Vše opět promícháme.

Těsto rozválíme, dáme do formy na pečící papír a propícháme vidličkou. Směs nalijeme na těsto a uhladíme. Troubu předehřejme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a pečeme cca 35-40 minut.

Ingredience: