Kuřecí prso po asijsku s rýží a zeleninou

Kuřecí prso po asijsku s rýží a zeleninou

Ingredience

1 kuřecí prso
2 mrkve
1/3 čínského zelí
2 jarní cibulky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce Luggi Beavia
3 lžíce ústřicové omáčky
1 stroužek česneku
1/2 chilli papričky
šťáva z půlky citrónu
rýže
olej
sůl
černý sezam
smažená cibulka
arašídy

K servírování 
Kimchi Beavia


Postup

Kuřecí prso i s kůží si naložíme do marinády ze sójové omáčky, Luggi, ústřicové omáčky, prolisovaného česneku, chilli papričky, citronové šťávy. Necháme naložené asi hodinu.

Mezitím si můžeme nakrájet zeleninu. Čínské zelí si nakrájíme na proužky, mrkev a jarní cibulky na kolečka.

Dáme si vařit propláchnutou rýži.

Kuřecí prso vyndáme z marinády, kterou z něho co nejvíce otřeme, aby se nám nepálila. Orestujeme z obou stran a dáme do trouby na 10 minut při 200 °C.

Zatímco se maso peče, orestujeme si zeleninu. Na pánev dáme trošku oleje a začneme restováním mrkve (restujeme dozlatova), poté přidáme jarní cibulku a nakonec zelí. Vezmeme marinádu z masa a přidáme k zelenině, necháme aspoň 5 minut probublat.

Maso vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout (cca 5 minut) a nakrájíme na plátky.

Zbývá jen naservírovat. Rýži posypeme sezamem, maso smaženou cibulkou a arašídy. Přidáme kimchi a už jen dlabem.

 

 

 

 

zdroj: Beavia • Kuřecí prso po asijsku s rýží a zeleninou