Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky a kokosového cukru

Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky a kokosového cukru

 

Ingredience:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 2 vejce 
  • 70 g kokosového cukru
  • 70 g rozpuštěného mléka
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 pruty zralé rebarbory

 

Na drobenku:

  • 75 g másla
  • 50 g špaldové mouky celozrnné
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g cukru z kokosových květů

 

Příprava: 15 minut Pečení: 40 minut

 

Postup

Očistěte rebarboru a oloupejte vrchní slupku. Nakrájejte na podobně velké kostky. Začnete zahřívat troubu na 175°C.

V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a dejte stranou. Stačí smíchat vařečkou nebo stěrkou, těsto není potřeba šlehat.

Také si připravte drobenku klasickým způsobem.

Vymažte formu (my používáme nepřilnavý vyšší plech 30 x 30 cm, tedy bez vymazávání).

Do formy stáhněte těsto, poklaďte rovnoměrně rebarborou a zasypte drobenkou.

Pečte 40 minut. Podle velikosti formy se může doba pečení lehce měnit.