Něco na zobání k pivu? Vyzkoušejte domácí preclíky
Suroviny:
- 350 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěné máslo nebo sádlo
- 200 ml mléka ne více
- 1 kostka cukru
- 10 g droždí
- špetku soli
- vejce na potření
- mák a sůl na posypání
Příprava:
Zadělat těsto, nechat vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké tyčinky a ty stáčíme do kroužků. Kroužky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Pečeme na pečícím papíře na 180°C do červena.
Recept je nadmíru jednoduchý a výsledek je o mnoho lepší, než když zavítáte do místního supermarketu pro jedno jejich balení. Nevěříte? Vyzkoušejte. Z těchto surovin se vyrobí asi 100 – 120 preclíků, takže můžete i náležitě ochutnáv
Ingredience: