Vege tikka masala
INGREDIENCE
- Olivový olej extra panenský 1 lžíce
- Rajčata cherry oválná 1 hrnek
- Rajčatový protlak 2 lžíce
- Cibule žlutá 1 ks (nakrájená nadrobno)
- Česnek 2 stroužky (utřené)
- Paprika zeleninová 1 ks (červená)
- Římský kmín 1 lžička (drcený)
- Kurkuma 1 lžička
- Sladká mletá paprika 1 lžička
- Garam masala 4 lžičky
- Žampiony 2 hrnky (nakrájené)
- Cizrna v nálevu 1 konzerva (slitá a propláchnutá)
- Sekaná rajčata 1 konzerva
- Kokosové mléko 1 konzerva
- Řecký jogurt bílý 2 lžíce
- Mleté chilli 0.5 lžičky
- Špenát 3 hrsti
- Mlýnek mořská sůl
POSTUP
- Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cibuli a česnek. Restujte doměkka asi 5 minut.
- Přidejte nakrájenou papriku, římský kmín, kurkumu, sladkou papriku a garam masalu.
- Opět restujte cca 5 minut. Přidejte i žampiony a restujte další 2–3 minuty.
- Nakonec ke směsi přidejte cizrnu, rajčata z plechovky, kokosové méko, jogurt, špenátové listy a chilli.
- Promíchejte a nechte 10 minut prohřát. Dosolte podle chuti.
- Podávejte s jasmínovou rýží, čerstvým koriandrem nebo microgreens bylinkami.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/vege-tikka-masala