Kuřecí paličky pečené na dýni a cibuli

Kuřecí paličky pečené na dýni a cibuli

Ingredience:

8 kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy
1 lžíce sladké mleté papriky
1 malá dýně hokaido nebo ½ velké
2 červené cibule
hrst vlašských ořechů
olivový olej
5 větviček rozmarýnu
sůl
pepř
8 plátků másla na dokončení

 

Postup přípravy:

1/ Kuřecí paličky omyjte, osušte a osolte ze všech stran a kůžičku posypejte

paprikou. Naskládejte je na velký plech.

2/ Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni omyjte a pokrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na klínky. Rozložte vše kolem kuřete. Ze dvou větviček rozmarýnu otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Přidejte k masu a zelenině.

3/ Zbylé větvičky volně rozházejte kolem masa. Celý pekáč polijte olivovým olejem. Vložte pekáč do trouby a pečte 1 hodinu.

4/ 20 minut před koncem přidejte k masu vlašské ořechy a naskládejte na každý kousek kuřete plátek másla. Kůžička pak bude hezky křupavá.

5/Ihned podávejte s pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.