Kuřecí burger se zeleninou

Kuřecí burger se zeleninou

Příprava: 45 minut, Počet porcí: 4

Ingredience:

500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
4 ks hamburgerových bulek
4 plátky sýru čedar
4 rajčata
okurka salátová
majonéza
hořčice dijonská
2 ks cibule
hlávkový salát
3 -4 stroužky česneku 
petrželka
worchestrová omáčka
žloutek
sůl
pepř
olivový olej

Postup:

1/ Do mísy vložte kuřecí mleté maso, jednu nakrájenou cibuli nadrobno, 2 lžičky hořčice, prolisovaný česnek, petrželku nakrájenou nadrobno, 2 lžíce worchestrové omáčky, žloutek, sůl a pepř
a promíchejte, ideálně ručně, aby se všechny přísady hezky propojily.

2/ Vytvořte ze směsi 4 velké koule, které následně vytvarujte do placky a uprostřed udělejte malou prohlubeň, která zabrání vyboulení při grilování. Odložte zatím do ledničky.  A mezitím si nakrájejte ingredience, které budete do burgeru vkládat.

3/Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. A nakrájejte si na kolečka cibuli, salátovou okurku a rajčata, připravte si čedar do burgrových bulek, hořčici, majonézu, natrhjete na menší části hlávkový salát.

4/ Masové placky vyndejte z lednice a potřete tence olejem. Grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

3/ Vedle si mezitím opečte vnitřní stranu housek.  V misce smíchejte majonézu s hořčicí a poté směsí potřete spodní díl housky. Následně vrstvěte list salátu, maso, okurky, cibuli a plátky rajčat.