Kaštanová bábovka
Ingredience:
- 7 vajec
- 150 g Korunního cukru na pečení
- 1 balení vanilkového cukru
- 80 g strouhaných lískových oříšků
- 40 g mouky
- 100 g kaštanového pyré
- 40 g másla
- Korunní cukr moučka v mlýnku na pocukrování
Oddělte žloutky od bílků a smíchejte je s polovinou cukru a vanilkovým cukrem až do bílé pěny. Bílky vyšlehejte do sněhu a přidávejte druhou polovinu cukru na pečení. Třetinu sněhu smíchejte se žloutkovou pěnou. Pomalu přimíchávejte lískové ořechy, mouku, kaštanové pyré a rozpuštěné máslo.
Směs vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Poté pocukrujte.
Tip: Místo pyré můžete použít čerstvé kaštany. Nakrojte je a vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 150 minut. Oloupejte je za horka a rozmačkejte na pyré.
Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.
Ingredience: