Kaštanová bábovka

Kaštanová bábovka

Ingredience:

  • 7 vajec
  • 150 g Korunního cukru na pečení
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 80 g strouhaných lískových oříšků
  • 40 g mouky
  • 100 g kaštanového pyré
  • 40 g másla
  • Korunní cukr moučka v mlýnku na pocukrování

Oddělte žloutky od bílků a smíchejte je s polovinou cukru a vanilkovým cukrem až do bílé pěny. Bílky vyšlehejte do sněhu a přidávejte druhou polovinu cukru na pečení. Třetinu sněhu smíchejte se žloutkovou pěnou. Pomalu přimíchávejte lískové ořechy, mouku, kaštanové pyré a rozpuštěné máslo.

Směs vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Poté pocukrujte.

Tip: Místo pyré můžete použít čerstvé kaštany. Nakrojte je a vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 150 minut. Oloupejte je za horka a rozmačkejte na pyré.

 

Zdroj: Shutterstock/Moravskoslezské cukrovary, a. s.

Ingredience: