Polévka s mrkví a kaki

Polévka s mrkví a kaki

Nenechte se zaskočit polévkou, v níž hraje prim ovoce. V kombinaci s mrkví, kari a kokosovým mlékem si připravíte nečekaně skvělý pokrm vonící exotikou.

Na 4 porce si připravte:

600 g mrkve
2 kaki Persimon Bouquet
1 šalotku
1 lžíci másla
1 lžičku kurkumy
1 lžičku mletého kari
½ lžičky mleté skořice
600 ml zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
sůl, pepř

 

Kaki oloupejte a nakrájejte na kostky. Mrkve očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm šalotku. Přisypte koření a nechte ho rozvonět. Poté přidejte mrkve, promíchejte a přilejte vývar. Polévku vařte, dokud není mrkev téměř měkká. Poté přidejte kaki, vařte ještě 5 minut a polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Vraťte ji na plotnu, přilejte kokosové mléko a polévku ještě prohřejte. Nakonec ji podle chuti osolte a opepřete. Servírujte s plátkem kaki.