Osvěžující jahodový sorbet

Osvěžující jahodový sorbet

Ingredience

Dáváte před smetanovými zmrzlinami přednost těm s větším obsahem ovoce? Vsaďte na sorbet, který neobsahuje žádné mléčné výrobky a skládá se čistě z ovoce a cukru. Příprava sice zabere o něco více času než u klasické zmrzliny, výsledná chuť ale rozhodně stojí za to!

  • 200 g bio třtinového cukru
  • 200 ml vody
  • 500 g jahod
  • šťáva z bio citronu

 

POSTUP

Do kastrůlku nasypte cukr, zalijte jej vodou a vařte, dokud ze směsi nevznikne sirup. Ten poté nechte zcela vychladnout. Omyté a pokrájené jahody rozmixujte, následně ještě propasírujte, abyste se zbavili zrníček, a společně s citronovou šťávou vmíchejte do cukrového sirupu. Směs přelijte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Polozmrzlý sorbet zhruba po 4 hodinách vyjměte a opět rozmixujte, čímž zabráníte vytvoření nežádoucích ledových krystalků. Dejte přes noc zamrazit a podávejte, kdykoli přijde chuť na perfektní sladké osvěžení.

 

 

 

Ingredience:

jahody