Kefírový koláč s rybízem
Ingredience
- 300 g bio černého rybízu
- 230 g bio polohrubé mouky
- 150 g bio hladké mouky
- 190 g bio cukru
- 200 g bio kefíru
- 1 lžička bio prášku do pečiva
- 2 bio vejce
- 4 lžíce bio rostlinného oleje
- 40 g másla
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku. Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou a nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.
TIP na závěr:
Pro sezónní ovoce v bio kvalitě se vydejte třeba do Schauerových zahrad v Horních Řepčicích v Ústeckém kraji. Kromě prodeje přímo ze dvora, který je možný po předchozí domluvě, podnik nabízí své produkty také na farmářských trzích. Více informací najdete na schauerovyzahrady.cz.
Ingredience:
cukr krupice máslo mouka hladká mouka polohrubá kefírové mléko rybíz černý