Kefírový koláč s rybízem

Kefírový koláč s rybízem

Ingredience

  • 300 g bio černého rybízu
  • 230 g bio polohrubé mouky
  • 150 g bio hladké mouky
  • 190 g bio cukru
  • 200 g bio kefíru
  • 1 lžička bio prášku do pečiva
  • 2 bio vejce
  • 4 lžíce bio rostlinného oleje
  • 40 g másla

 

POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku. Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou a nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.

TIP na závěr:

Pro sezónní ovoce v bio kvalitě se vydejte třeba do Schauerových zahrad v Horních Řepčicích v Ústeckém kraji. Kromě prodeje přímo ze dvora, který je možný po předchozí domluvě, podnik nabízí své produkty také na farmářských trzích. Více informací najdete na schauerovyzahrady.cz.