Hravá omeleta se špenátem a měkkým sýrem
Ingredience
- 3 ks bio vajec
- 20 ml bio mléka
- 20 g bio másla
- menší bio cibule
- lžička bio hladké mouky
- 150 ml bio mléka
- 200 g čerstvého bio špenátu
- 50 g bio měkkého sýra typu feta
POSTUP
Nejprve si připravte omelety, ingredience vám postačí na dvě porce. Vyšlehejte mléko s vejci a dochuťte solí a pepřem. Na pánvi si rozehřejte polovinu másla, na celou plochu vlijte polovinu vaječné směsi a opékejte z obou stran, dokud omeleta nebude hotová. Poté proces opakujte a udělejte další omeletu. Následně rozehřejte druhou polovinu másla a orestujte najemno nakrájenou cibulku, vmíchejte mouku a přidejte mléko. Pak přidejte špenát, fetu a nechte pár minut na mírném ohni povařit. Náplň rovnoměrně naneste na omelety, které přeložíte. Pomocí oblíbené zeleniny, například okurek a červené papriky, vytvořte na talíři veselého smajlíka a podávejte.