Kuřecí paličky se švestkovým čatní

Kuřecí paličky se švestkovým čatní

Ingredience

  • 8 ks bio kuřecích paliček
  • 2 lžíce bio medu
  • lžíce bio sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g bio švestek
  • bio červená cibule
  • 2 stroužky bio česneku
  • mletá bio skořice
  • 10 g bio čerstvého zázvoru
  • lžička bio chilli
  • 70 g želírovacího cukru
  • 2 lžíce bio vinného octa
  • sůl, bio pepř

 

POSTUP

Paličky omyjte a každou z nich příčně nakrojte. Do mísy vložte sójovou omáčku, med, olivový olej a promíchejte. Ve směsi obalte kuřecí paličky a nechte minimálně půl hodiny marinovat v lednici. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Maso dejte na pekáček s kapkou oleje a pečte přibližně 30 minut. Občas obraťte a podlijte vodou, aby se paličky nepřipékaly. Mezitím si připravte čatní. Na lžíci oleje lehce orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, najemno nasekaný zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte vypeckované nakrájené švestky, skořici, chilli a čerstvě namletý pepř. Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte vinný ocet, a ještě chvíli povařte. Směs rozmixujte, přidejte želírovací cukr, dosolte a podávejte s hotovými kuřecími paličkami.