Kuřecí paličky se švestkovým čatní
Ingredience
- 8 ks bio kuřecích paliček
- 2 lžíce bio medu
- lžíce bio sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g bio švestek
- bio červená cibule
- 2 stroužky bio česneku
- mletá bio skořice
- 10 g bio čerstvého zázvoru
- lžička bio chilli
- 70 g želírovacího cukru
- 2 lžíce bio vinného octa
- sůl, bio pepř
POSTUP
Paličky omyjte a každou z nich příčně nakrojte. Do mísy vložte sójovou omáčku, med, olivový olej a promíchejte. Ve směsi obalte kuřecí paličky a nechte minimálně půl hodiny marinovat v lednici. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Maso dejte na pekáček s kapkou oleje a pečte přibližně 30 minut. Občas obraťte a podlijte vodou, aby se paličky nepřipékaly. Mezitím si připravte čatní. Na lžíci oleje lehce orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, najemno nasekaný zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte vypeckované nakrájené švestky, skořici, chilli a čerstvě namletý pepř. Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte vinný ocet, a ještě chvíli povařte. Směs rozmixujte, přidejte želírovací cukr, dosolte a podávejte s hotovými kuřecími paličkami.