Dutch baby pečená palačinka s kaki
Tohle není klasická francouzská palačinka. Tahle dobrota se peče v troubě a výsledek je něco úplně jiného, než na co jste zvyklí.
Na jednu palačinku (nebo také na 2 až 3 porce) potřebujete:
1 velké kaki Persimon Bouquet nakrájené na malé kostičky
3 vejce
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku hladké mouky
3 lžíce třtinového cukru (ale postačí i poloviční množství)
POSTUP
Všechny ingredience kromě kaki dejte do mixéru a rozmixujte. Vznikne hladké a řídké těsto, které nalijete na pánev, kterou je ale třeba nejdříve rozpálit v troubě. Tu zapněte na 180 stupňů. Nechte v ní pánev zhruba 15 minut a potom do ní nalijte těsto, do kterého dejte na kostky nakrájené kaki a rychle vraťte do trouby. Těsto nechte v troubě tak dlouho, dokud se nezačne nafukovat a okraje nebudou krásně zlaté. Palačinku před podáváním posypte cukrem.
zdroj: www.nejkaki.cz.