Dýňový koláč s povidly
Ingredience
Na 6 porcí
- Těsto
- Dýňové pyré 220 g
- Kefír 0.3332 hrnek
- Olej 0.3332 hrnek
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 2 ks
- Špaldová hladká mouka 1 hrnek
- Xylitol 30 g
- Skořice 1 lžička
- Perníkové koření 0.5 lžička
- Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- Jedlá soda 1 lžička
- Sůl 1 špetka
- Krém
- Jogurt bílý 50 g
- Sýr Philadelphia 50 g
- Zakysaná smetana 50 g
- Xylitol 1 lžíce
- Mletá skořice 1 lžička
POSTUP
- Dýni omyjte a nakrájejte na kostičky, dejte na plech a pečte cca 25–30 minut při teplotě 180 °C do úplného změknutí.
- Upečenou dýni rozmixujte do hustého pyré s troškou vody. Na jednu větší hokaido dýni připadá zhruba 1,5 hrnku vody. Zbývající část pyré můžete zamrazit na později.
- V jedné míse smíchejte mokré ingredience na těsto a v druhé sypké a následně vmíchejte suché do mokrých až krásně jemné těsto, které nalijte do pečícím papírem vyloženého pekáčku o velikosti cca 28x19 cm a pečte při teplotě 180 °C ideálně na horkovzdušný program cca 20 minut.
- Upečený korpus nechte zchladnout a pomažte vyšlehaným krémem. Na závěr navrch poklaďte povidla a jedlé květy.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/dynovy-kolac-s-povidly