Čočka s pečenou dýní

Čočka s pečenou dýní
Ingredience pro 1 osobu

Bonduelle
 Vapeur čočka 425 ml
Bonduelle Vapeur mladá mrkev extra jemná 425 ml
1 malá dýně Hokaido
1 lžíce citrónové šťávy
pár lístků koriandru
Olivový olej
Provensálské koření, sůl, pepř podle chuti
 
POSTUP

Troubu si předehřejeme na 220 °C.

Scezenou čočku a mladou mrkev smícháme s olivovým olejem.

Dýni Hokaido oloupeme, podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme jaderník i se semínky a nakrájíme jí na hranolky. Nakrájenou dýni dáme na plech, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a polijeme 2 lžícemi olivového oleje.

Dáme péct na 30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promícháme.

Na závěr k čočce a mrkvi přidáme pečenou dýni, pokapeme citronovou šťávou a dozdobíme lístky koriandru.