Čokoládové brownies s višněmi

Čokoládové brownies s višněmi

Suroviny:
•    Čokoláda hořká 200 g
•    Cukr moučka 150 g
•    Máslo 50 g
•    Sůl špetka
•    Mouka hladká 80 g
•    Ořechy směs 100 g
•    Vejce 2 ks
•    Ovocná náplň Hamé s kousky ovoce Višeň 4 lžíce

Postup:
Připravte si malý hranatý pekáček nejlépe o velikosti 20 x 30 cm. Pečicí papír krátce namočte, ihned s ním pekáček vyložte a uhlaďte. Díky namočení bude krásně držet tvar a nebude se muchlat. Zapněte také troubu a nastavte ji na 180 oC. Čokoládu (s podílem kakaové hmoty aspoň 70 %) nalámejte na menší kousky a nechte s máslem rozpustit ve vodní lázni. Dobře promíchejte. Hotové odstavte stranou a nechte trochu zchladnout.
Vajíčka rozklepněte do mísy a s cukrem a špetkou soli je ušlehejte do pěny.  Potom jemně zapracujte čokoládovou hmotu. Postupně přilévejte a osmičkovými pohyby špachtlí zamíchejte. Pracujte opravdu s citem, přílišné míchání nedělá brownies dobře. Zamíchejte také mouku a nasekané ořechy.
Těsto nalijte do připraveného pekáčku a povrch nahrubo uhlaďte. Malou lžičkou nabírejte drobné nočky višňové ovocné náplně a v rozestupech je klaďte na těsto. Pokud je to potřeba, jemně vtlačte dovnitř.
Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Po vychladnutí nakrájejte na kostky a podávejte.

 

TIP!
–          U brownies platí, že méně je více. Naštěstí to platí o práci, nikoliv o čokoládě. Čím méně míchání a propracování těstu dopřejete, tím mu paradoxně prospějete. Hlavně v momentu, kdy se vajíčka s cukrem mísí s čokoládovou hmotou. Promíchávání musí být velmi citlivé, aby se z našlehaných vajíček nevytlačil zašlehaný vzduch.
–          I pečení je lépe méně – chutnější bude vláčné, jakoby nedopečené brownies než přesušená placka.
–          Do brownies jsou vynikající vlašské ořechy. Klasické americké recepty zase často dávají makadamové ořechy

 

 

Ingredience: