Jablečný perník
Ingredience
- 200 g jablek (nahrubo nastrouhaných a zbavených vody)
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 250 ml mléka
- 150 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- kypřící prášek do perníku
- 2 vejce
- máslo na vymazání
POSTUP
1) Troubu předehřejeme na 175 °C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky.
2) Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme. Poté z nich vymačkáme co nejvíce vody.
3) Ve větší míse smícháme obě mouky, cukr, mléko, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a obě vejce. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.
4) Přidáme jablka a opět promícháme. Takto připravené těsto nalijeme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme zhruba 45 minut. Zda je perník hotový, zkontrolujeme špejlí.
5) Perník před podáváním můžete ještě ozdobit polevou. Buď klasickou citronovou, nebo jej pomažte marmeládou a polijte rozpuštěnou čokoládou.
zdroj: sencor.cz