Jablečný perník

Jablečný perník

Ingredience

  • 200 g jablek (nahrubo nastrouhaných a zbavených vody)
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • kypřící prášek do perníku
  • 2 vejce
  • máslo na vymazání

 

POSTUP

1) Troubu předehřejeme na 175 °C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky.

2) Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme. Poté z nich vymačkáme co nejvíce vody.

3) Ve větší míse smícháme obě mouky, cukr, mléko, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a obě vejce. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.

4) Přidáme jablka a opět promícháme. Takto připravené těsto nalijeme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme zhruba 45 minut. Zda je perník hotový, zkontrolujeme špejlí.

5) Perník před podáváním můžete ještě ozdobit polevou. Buď klasickou citronovou, nebo jej pomažte marmeládou a polijte rozpuštěnou čokoládou.

 

 

zdroj: sencor.cz