Lehký bramborový salát s červenou cibulkou

Lehký bramborový salát s červenou cibulkou

Ingredience

  • 750 g bio brambor
  • 200 ml bio vývaru
  • 2 bio červené cibule
  • 2 lžíce bio oleje
  • bio jablečný ocet
  • bio pažitka
  • sůl, bio pepř


POSTUP

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli také oloupejte, nakrájejte najemno a přidejte do mísy k bramborám. Přilijte olej, jablečný ocet a vše zalijte horkým, ale ne vařícím, vývarem. Pozor, ocet přidávejte raději pomalu a několikrát, aby salát nebyl ve výsledku příliš kyselý. Nakonec přidejte nasekanou pažitku, důkladně promíchejte a podávejte. 

 

 

 

Ingredience:

brambory ocet jablečný