Tvarohové noky s džemovou omáčkou a strouhaným perníkem
Suroviny na noky
200 g měkkého tvarohu
2 vejce
100 g polohrubé mouky
1 Citronový cukr Vitana
špetka soli
lístky máty na zdobení
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana
Suroviny na omáčku
1 sklenice Extra džemu Hamé malina
100 ml horké vody
Na perník použijte směs na pečení Perník Vitana.
Postup:
V míse smíchejte tvaroh, vejce, mouku, citronový cukr a sůl. Ze vzniklého těsta vytvarujte 3 cm široký váleček, který rozdělte na stejné menší dílky, noky. Přiveďte vodu k varu a noky do ní pomocí lžíce vkládejte. Hotové noky poznáte tak, že vyplavou na hladinu. Noky slijte. Džem promíchejte s horkou vodou. Noky zalijte omáčkou a ozdobte nasekanými bylinkami, případně ještě posypte vanilkovým cukrem. Dle návodu na zadní straně perníku připravte perníčky, které nastrouháte a posypete jimi noky.
Ingredience:
cukr moučkový máta čerstvá mouka polohrubá tvaroh měkký vejce