Mrkvánky
INGREDIENCE
- Mrkev 2 ks
- České máslo 84 % mléčného tuku 130 g
- Špaldová mouka 280 g
- Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- Skořice 1 lžička
- Sůl 1 špetka
- Vejce M10 podestýlka 1 ks (na potření)
- Marmeláda
POSTUP
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Máslo rozpusťte a společně s mrkví ho rozmixujte v mixéru na hladké pyré.
- Během mixování přilijte cca 100–150 ml vody.
- Hotové mrkvové pyré vlijte do mísy, přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici, špetku soli a vypracujte těsto.
- To pak zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice. Na pomoučeném vále vyválejte plát a vykrojte kolečka.
- Doprostřed každého kolečka dejte trošku marmelády, přehněte a pomocí prstů pečlivě přitlačte.
- Mrkvánky ještě ozdobte po obvodu koncem vidličky.
- Hotové kapsičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C cca 15 minut.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/mrkvanky