Smažené krevety na česneku
Párování prémiového sektu s mořskými plody je sázka na jistotu, která vykouzlí úsměv na tváři téměř každému. Lahev sektu Freixenet Carta Nevada snoubená se smaženými krevetami na česneku zajistí, že se váš podzimní večer stane nezapomenutelným a budete jej chtít prožívat stále znovu a znovu.
Co budeme potřebovat:
- 8 celých čerstvých krevet
- 2 stroužky česneku
- ½ chilli papričky
- máslo
- petržel
- sůl, pepř, citronová šťáva
- čerstvá bagetka
Česnek a chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Krevety důkladně oloupeme, zbavíme ocásků a opatrně vytáhneme střívka. Na v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chilli papričku, česnek a nechápe zpěnit. Oloupané krevety osolíme a na pánvi restujeme z každé strany přibližně minutu, dokud nezrůžoví. Krevety vyjmeme, posypeme nakrájenou petrželí a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme teplé s čerstvým pečivem.
NÁŠ TIP: Španělská cava Freixenet Carta Nevada má zelenkavou barvu se zlatavými odlesky a jemným, dlouhotrvajícím perlením. V její výrazné vůni převládají tóny zralého exotického ovoce s podtónem pomela. Chuť této cavy je bohatá, vyvážená a svěží s optimálním poměrem kyselin a zbytkového cukru. Ve sklepě zraje 10-15 měsíců. Na trh byla uvedena již v roce 1941 a rychle se stala ikonou své kategorie.
Zakoupíte na osobnivinoteka.cz za MOC 199 Kč.