Dýně plněná mletým masem

Dýně plněná mletým masem

Ingredience

  • 2 menší bio máslové dýně
  • 500 g bio hovězího mletého masa
  • 1 bio červená cibulka
  • 4 stroužky bio česneku
  • 2 bio vejce
  • hrst bio petržele
  • 150 g tvrdého sýra
  • sůl, bio pepř

    POSTUP

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dýni překrojte podélně napůl a dužinu i semínka vydlabejte. Do misky vložte maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, dužinu, prolisovaný česnek, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, nasekanou petržel, sůl, pepř a promíchejte. Pak dýni připravenou směsí naplňte. Pečte přibližně 60 minut a podávejte třeba s opečenou bagetkou.

 

Tip na závěr:
Hledáte ještě více inspirativních tipů k vaření? Pak pro vás máme skvělou zprávu! Na stránkách myjsmebio.cz najdete až 50 originálních receptů z hovězího masa, které vznikly ve spolupráci s kuchařem Hugo Hromasem. Konečně se tak přesvědčíte o tom, že není třeba vysokých škol na to, abyste si třeba i z těch méně tradičních vykouzlili v pohodlí domova doslova mistrovské dílo!