Šťavnaté a křupavé kuřecí řízky

Šťavnaté a křupavé kuřecí řízky

Příprava: 35 minut
Počet porcí: 4 

Ingredience:
500 g Kuřecí prsní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy/či 500 g Kuřecí stehenní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy
Strouhanka
2 vejce
Hladká mouka
Bylinky dle chuti
Sádlo/přepuštěné máslo/řepkový olej

 

Postup:

1/ Kuřecí prsní či stehenní řízek omyjte studenou vodou, zlehka osušte a podle tloušťky masa naklepejte nebo případně seřízněte. Maso se musí smažit rovnoměrně.

2/ Každý řízek z obou stran lehce osolte a obalte v přesáté hladké mouce. Maso pak obalte v rozšlehaném vajíčku. Přidat můžete do vajec na dochucení bylinky nebo česnek.

3/ Po obalení moukou a vajíčkem následuje další vrstva – strouhanka. Můžete si udělat svoji domácí nebo využít koupenou.

4/ Obal k masu pěkně přimáčkněte, aby neopadával.

5/ Do rozpáleného tuku řepkový olej, přepuštěné máslo, sádlo) vložte jeden až dva plátky řízků a smažte pozvolna ve vyšší vrstvě přibližně 4-5 minut dozlatova. Do řízků během smažení nepíchat, vytekla by šťáva a ani neotáčet.
6/ Po smažení nechte řízky okapat na papírovém ubrousku a můžete podávat s bramborovým salátem

Tip: Do strouhanky můžete přidat parmazán, sezamová semínka nebo maso obalit v rozdrcených kukuřičných lupíncích.