Italská rozkvetlá focaccia

Italská rozkvetlá focaccia

Ingredience

  • 500 g hladké pizza mouky Babiččina volba
  • 350 ml vlažné vody
  • 20 g pekařského droždí
  • 2 lžičky soli
  • olivový olej

K ozdobení:

  • červená cibule
  • rajčata a papriky
  • jarní cibulka
  • bazalka
  • olivy

Postup

V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby se droždí plně zapracovalo a těsto bylo hladké a nelepivé. Zasypte lehce moukou a nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 45–60 minut.

Poté vyklopte těsto na plech a lehce zakapejte olivovým olejem. Nyní prsty rozprostřete těsto rovnoměrně po celém plechu. Začněte rozehřívat troubu na 210 °C. Nyní je čas vytvořit rozkvetlou zahradu na vaši focacciu – zde je to jen na vás, můžete se inspirovat u nás nebo popusťte uzdu vlastní fantazii. Nezapomeňte zapojit i bylinky, hrubozrnnou sůl a semínka. Po ozdobení nechte ještě 10 minut kynout na plechu.

Pečte zhruba 15–20 minut do zezlátnutí. Podávejte s olivovým olejem nebo třeba s jarním dipem.