Italská rozkvetlá focaccia
Ingredience
- 500 g hladké pizza mouky Babiččina volba
- 350 ml vlažné vody
- 20 g pekařského droždí
- 2 lžičky soli
- olivový olej
K ozdobení:
- červená cibule
- rajčata a papriky
- jarní cibulka
- bazalka
- olivy
Postup
V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby se droždí plně zapracovalo a těsto bylo hladké a nelepivé. Zasypte lehce moukou a nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 45–60 minut.
Poté vyklopte těsto na plech a lehce zakapejte olivovým olejem. Nyní prsty rozprostřete těsto rovnoměrně po celém plechu. Začněte rozehřívat troubu na 210 °C. Nyní je čas vytvořit rozkvetlou zahradu na vaši focacciu – zde je to jen na vás, můžete se inspirovat u nás nebo popusťte uzdu vlastní fantazii. Nezapomeňte zapojit i bylinky, hrubozrnnou sůl a semínka. Po ozdobení nechte ještě 10 minut kynout na plechu.
Pečte zhruba 15–20 minut do zezlátnutí. Podávejte s olivovým olejem nebo třeba s jarním dipem.
Ingredience:
sůl cibule červená droždí mouka hladká paprika žlutá rajčata