Rustikální salát s fazolkami a kuřecími kousky
Co budete potřebovat:
-vařené oloupané brambory 400g
-mražené fazolové lusky Bio Mochov 400g
-červené nakládané fazole ve slaném nálevu 150g
-rajčata nakrájená na kostičky 150g
-kuřecí prsa na nudličky 400g
-rukola 150g
-olivový olej 3 lžíce
-balzamikový ocet 3 lžíce
-sůl a pepř dle chuti
Nejdříve si připravte zálivku smícháním olivového oleje, balzamika se špetkou soli a pepře. V horké osolené vodě krátce povařte fazolky (stačí 2 – 3 minuty), slijte pod studenou vodou a nechte okapat. V míse smíchejte společně fazolky, červené fazole, nakrájená rajčata a rukolu s připravenou zálivkou. Ochuťte solí a pepřem. Na rozpálené pánvi opečte nejdříve brambory do zlatova a následně zprudka osmažte kuřecí kousky. A jak vše servírovat? Na talíři vytvořte hnízdo ze salátu a na vrch střídavě umístěte horké brambory a kuřecí nudličky.
Tip: Podle chuti podávejte k salátu samostatně ještě hořčici na dochucení nebo zbylou zálivku.
Ingredience: