Mandlové špalíčky v moučkovém vanilkovém cukru

Mandlové špalíčky v moučkovém vanilkovém cukru

Suroviny (na dva plechy cukroví):

280 g hladké mouky
230 g změklého másla
30 g moučkového cukru + na obalení
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana
100 g loupaných mandlí

 

Postup:
Mandle spařte v horké vodě, a ještě teplé zbavte slupky. Nasekejte na kousíčky. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Do velké mísy nebo na pracovní plochu přesijte hladkou mouku, cukr a na hromádku přidejte změklé nasekané máslo a mandle. Rukama vše propracujte do kompaktního těsta, dejte do fólie a uložte na hodinu do lednice. Ideálně však těsto odpočívá přes noc. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto nakrájejte na plátky a z plátů vyválejte válečky cca 2–3 cm tlusté. Nožem z válečku odkrajujte špalíčky. Buď malé na jedno sousto, nebo větší na dvě skousnutí. Pečte cca 10 minut nebo do zlatova.

Mezitím v míse smíchejte moučkový cukr s tím vanilkovým, a ještě teplé špalíčky v něm obalujte. Užijte si tu vanilkovou vůni a vánoční atmosféru.