Plátky kachních prsíček na salátku z černé čočky s chorizem a dipem z chipotle papriček
2 ks kachní prso dip:
300 g černé čočky 2 PL chipotle pasty
0,2 kg chorizo 4 PL majonézy
1 ks mrkev
1 ks cibule
4 PL drcená rajčata
2 stroužky česneku
2 PL najemno nasekané listové petržele
2 PL najemno nasekané pažitky
POSTUP
Kůži očištěného kachního prsa nařízneme, osolíme, opepříme, na pánvi opečeme do zlatova ze všech stran. Prso pečeme na horkovzduch zhruba 10 minut na 200 °C (záleží na troubě a velikosti prsa) nebo metodou sous vide na 55 °C na 1,5h. Cibuli nakrájenou najemno a mrkev opečeme na pánvi do zlatova, přidáme chorizo nakrájené na malé kostičky, rozmačkané stroužky česneku a lehce zpěníme. Na závěr přidáme drcená rajčata a čočku uvařenou do měkka. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout. Z chipotle pasty a majonézy připravíme chipotle majonézu, dle potřeby dosolíme.
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „Obecně ke kachně a zvěřině doporučujeme podávat Víno Mikulov Sommelier Club Merlot, 2019, pozdní sběr. Jeho nádherně tmavě granátová barva se světle fialovým okrajem a dobrou viskozitou je doplněna vůní, kde můžeme najít tóny sušených švestek a černých třešní v kombinaci s hořkou čokoládou. Chuť vína je harmonická, krásně se v ní kombinuje jemná tříslovina s ovocnou chutí a středně dlouhým závěrem.“ |