Smažený bůček s miso pasto
Ingredience
500 g bůčku
2 stroužky česneku
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce cukru
rýže
1/2 brokolice
2 mrkve
1 lžíce miso pasty Beavia
olej
sůl
Postup
Bůček očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přendáme ho do misky, kde ho budeme hodinu marinovat v rybí omáčce.
Mezitím si nakrájíme zeleninu. Mrkev na nudličky a brokolici na jednotlivé kousky. Brokolici spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, následně scedíme a dáme do studené vody, aby si zachovala barvu. Mrkev dáme na pánev a orestujeme na trošce oleje. Než bude mrkev hotová, přidáme brokolici, kterou budeme 2 minuty restovat. Nakonec přidáme miso pastu a zeleninu promícháme.
Nasekáme si česnek a lehce ho orestujeme na pánvi s trochou oleje. Jakmile začne chytat barvu, přidáme bůček a restujeme, než bude bůček hotový. Poté přidáme cukr, který necháme v pánvi zkaramelizovat a restujeme, dokud maso nebude vypadat jako na fotce.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť!
zdroj: Beavia • Smažený bůček s miso pastou