Krémové Kimchi těstoviny
Ingredience
250 g špaget
3 PL řepkového oleje
200 g marinovaného tofu
1 šalotka
350 g Kimchi Beavia
45 ml sójové omáčky
250 g sójové nebo rýžové smetany na vaření
2 PL lahůdkového droždí
1 špetka pepře
1 ČL soli
1 ČL uzené papriky
jarní cibulka
sezam
Postup
Na pánvi na oleji opečeme nakrájené tofu, smažíme na mírném ohni. Opékáme dozlatova asi 5 minut a poté tofu dáme stranou z pánve.
Přidáme do pánve na kolečka nakrájenou šalotku, Kimchi (i se šťávou). Necháme zvolna změknout, asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, smetanu, droždí, pepř a sůl podle chuti. Všechno promícháme. Podle chuti přidáme uzenou papriku. Omáčku přivedeme k varu a vypneme plotýnku.
Přidáme uvařené špagety, promícháme. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a sezamem.
zdroj: Beavia • Krémové Kimchi těstoviny