“Nevaječná” omeleta s kimchi
Ingredience (1 porce)
1 hrnek cizrnové mouky
1 hrnek vody
½ cibule
2 lžíce kimchi bez šťávy
1 menší cuketa
Pepř, sůl
Olivový olej
Postup
V míse rozmícháme mouku s vodou. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl a vytvoříme krémové těsto, které necháme odpočívat.
Mezitím si nakrájíme cibuli a cuketu, kterou osolíme. Do pánve vlijeme trochu vody a necháme uvařit cibulku s cuketou. Po vyvaření vody vložíme směs cibule a cukety do již připraveného těsta společně s pokrájeným kimchi.
Toto těsto vlijeme na pánev s olivovým olejem, přikrejeme pokličkou a stejně jako obyčejnou omeletu opečeme z obou stran.
Krásně zlatou a barevnou omeletu vyndáme z pánve, šoupneme na talíř nebo kamkoliv jste zvyklí, rozkrájíme na trojúhelníčky a můžeme se do toho pustit s celou rodinou.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: Beavia • “Nevaječná” omeleta s kimchi