Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem
Suroviny
300 g ovesných vloček
špetka soli
70 g cibule
250 g kysaného zelí
190 g uzeného tempehu
50 g pórku
80 g mrkve
150 g papriky
15 g sezamových semínek
Postup
Vločky večer namočíme, ráno nalijeme na sítko a necháme asi 1–2 hodiny vykapat. Potom řádně prohněteme, osolíme a pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud samy nevyplavou.
Na pokrájené cibulce orestujeme kysané, pokrájené zelí společně s nakrájeným tempehem a smícháme s uvařenými noky.
Na talíři posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a semínky.
zdroj: Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem | NUTRIADAPT
Ingredience:
cibule mrkev paprika červená vločky ovesné tempeh uzený pórek kysané zelí