Steak z hovězí svíčkové marinovaný v BBQ balzamikovém krému s chřestem a slaninou

Steak z hovězí svíčkové marinovaný v BBQ balzamikovém krému s chřestem a slaninou

Co budeme potřebovat?

-3 polévkové lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-4 steaky z hovězí svíčkové
-2 snítky rozmarýnu
-1 stroužek česneku
-2 lžíce oleje
-8 velkých plátků slaniny
-600 g chřestu
-čerstvý mletý pepř

 

Rozmarýn nasekáme najemno, smícháme s BBQ balzamikovým krémem, rozdrceným stroužkem česneku a olivovým olejem. Do vzniklé marinády vložíme steaky a necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím oloupeme chřest, který spaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a poté vložíme do studené vody, aby neztratil barvu. Vždy 4-5 stonků zabalíme do plátků slaniny. Steaky opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Chřest opékáme až pět minut před dopečením steaků. Jako grilovací omáčku použijeme BBQ krém, který se svou chutí ke steakům dokonale hodí.

 

Ingredience: