Portobello burger

Portobello burger
  • počet – 4 ks
  • náročnost – jednoduché
  • doba přípravy – cca 0,5 hodiny

 

Burger

  • 8 velkých portobello žampionů
  • cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks velkých rajčat
  • vanička mix zeleninového salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 2 lžíce sezamových semínek

Dip

  • 150 g zakysané smetany
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl

 

Postup přípravy na portobello burger

  • Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.
  • Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP.
  • Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.
  • Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.
  • Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN.
  • Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty.
  • V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.
  • Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu.
  • Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

 

 

 

 

zdroj/foto: Sage.cz

 

Ingredience: