Portobello burger
- počet – 4 ks
- náročnost – jednoduché
- doba přípravy – cca 0,5 hodiny
Burger
- 8 velkých portobello žampionů
- cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
- sůl
- pepř
- 2 ks velkých rajčat
- vanička mix zeleninového salátu
- 1 velká červená cibule
- 2 lžíce sezamových semínek
Dip
- 150 g zakysané smetany
- hrst nasekané pažitky
- sůl
Postup přípravy na portobello burger
- Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger.
- Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.
- Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP.
- Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.
- Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.
- Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN.
- Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty.
- V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.
- Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu.
- Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.
zdroj/foto: Sage.cz
Ingredience: