IBIŠKOVO JAHODOVÝ G&T
Ingredience na 1 drink:
30 ml jahodovo ibiškového sirupu
45 ml ibiškového ginu
Tonic nebo sodovka na dolití
Na sirup:
1 šálek vody
1 šálek cukru
½ šálku sušeného ibišku
10 jahod zbavených slupek a nakrájených na kousky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup:
Sirup: V malém hrnci přiveďte vodu a cukr k varu a míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí. Odstavte z ohně, přidejte ibišek a jahody. Nechte 10 minut louhovat. Vidličkou rozmačkejte jahody, aby se uvolnila veškerá šťáva, a nechte je zcela vychladnout. Jemně přeceďte, vmíchejte citronovou šťávu.
Koktejl: Sirup s ginem protřepejte v shakeru plném ledu. Směs pak přecezenou nalijte do sklenice s ledem a dolijte tonikem nebo sodou.
Ingredience: