Jahodová zmrzlina s mascarpone

Jahodová zmrzlina s mascarpone

Ingredience (4 porce):

  • 5 hrnků mražených jahod
  • 1 kelímek mascarpone
  • ⅓ hrnku polotučného mléka
  • ½ hrnku cukru (lze nahradit medem nebo agáve či javorovým sirupem)

 

Do mísy mixéru dejte mascarpone, jahody, polovinu odměřeného mléka a na nižší obrátky začněte směs promíchávat. Jakmile se ingredience začnou spojovat, přidejte zbytek mléka a zvyšte obrátky. Po pár minutách vám vznikne směs, kterou už stačí jen osladit. Hotovou jahodovou zmrzlinu můžete ihned podávat nebo ji nechat ještě více ztuhnout v mrazáku.

Nezapomeňte: Každá odrůda jahod je jinak sladká. Proto se nebojte při doslazování cukrem, medem nebo třeba agáve sirupem směs ochutnávat a porci upravit dle svých chutí.

 

 

Ingredience:

jahody mléko mascarpone