Jahodová zmrzlina s mascarpone
Ingredience (4 porce):
- 5 hrnků mražených jahod
- 1 kelímek mascarpone
- ⅓ hrnku polotučného mléka
- ½ hrnku cukru (lze nahradit medem nebo agáve či javorovým sirupem)
Do mísy mixéru dejte mascarpone, jahody, polovinu odměřeného mléka a na nižší obrátky začněte směs promíchávat. Jakmile se ingredience začnou spojovat, přidejte zbytek mléka a zvyšte obrátky. Po pár minutách vám vznikne směs, kterou už stačí jen osladit. Hotovou jahodovou zmrzlinu můžete ihned podávat nebo ji nechat ještě více ztuhnout v mrazáku.
Nezapomeňte: Každá odrůda jahod je jinak sladká. Proto se nebojte při doslazování cukrem, medem nebo třeba agáve sirupem směs ochutnávat a porci upravit dle svých chutí.