Marinovaný kapr s citronovým jogurtem, nakládanými semínky a chlebovou topinkou
Suroviny:
- 150 g marinovaný kapr
- 30 g bílý jogurt
- 10 g kefírový krém
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 3 g nakládané hořčičné semínko
- 10 g hrášek
- 10 g nakládaná cibulka
- 5 g koprový olej
- 1 ks chlebová topinka
- 3 ks hráškové výhonky
- Sůl, pepř
Postup:
Příprava směsi z kapra:
Marinovaného kapra smícháme s bílým jogurtem a kefírovým krémem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, hrášek a nakládanou cibulku.
Dochucení:
Směs dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zakápneme citronovou šťávou pro vyvážení chutí.
Servírování:
Hotový pokrm ozdobíme nakládanými hořčičnými semínky, koprovým olejem, hráškovými výhonky a křupavou chlebovou topinkou.
- Marinovanáho kapra promichat s jogurtem, kefírem. Přistrouhat citronovou kůru a řidat hrašek a cibulku
- Dochutit solí, pepřem a v případě, že je potřeba dokyselit, tak citronovou štávou
- Navrch zdobíme nakladaným hořčičným semínkem, koprovým olejem, hráškovým výhonkem a chlebovou topinkou
zdroj/foto: The Artisan