Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem

Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem

Ingredience (2 porce):

  • 40g jemné krupičky Babiččina volba
  • 500 ml plnotučného mléka

Na dokončení:

  • Kvalitní holandské kakao
  • Jemně mletá skořice
  • Nahřáté máslo

 

Postup:

40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou. Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci.

Na kaši dejte podle chuti lžíci rozehřátého másla a zasypte kakaem a skořicí. Teplá krupicová kaše se skořicí je skvělá pro děti na dobré usínání. Kloubí se v ní skvělý sytý pokrm a skořicové účinky, které prý i přináší sladké a pěkné sny.

 

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba

 

Ingredience: