Jemná krupicová kaše se skořicí a kakaem
Ingredience (2 porce):
- 40g jemné krupičky Babiččina volba
- 500 ml plnotučného mléka
Na dokončení:
- Kvalitní holandské kakao
- Jemně mletá skořice
- Nahřáté máslo
Postup:
40 minut před vařením nechte krupici bobtnat v mléce. Je to jedna z hlavních příčin toho, proč ji budete mít na konci tak jemnou a hladkou. Na samotnou kaši vždy mějte čas a neodcházejte od ní. Je za chvilku hotová a ta nepozornost se rozhodně nevyplatí. Vařte ji na středním plamenu v rendlíku se silnějším nepřilnavým dnem, stále ji šlehejte, než bude mít jemnou krémovitou konzistenci.
Na kaši dejte podle chuti lžíci rozehřátého másla a zasypte kakaem a skořicí. Teplá krupicová kaše se skořicí je skvělá pro děti na dobré usínání. Kloubí se v ní skvělý sytý pokrm a skořicové účinky, které prý i přináší sladké a pěkné sny.
zdroj/foto: Babiččina volba
Ingredience: