Staročeský trhanec s Baileys, borůvkami a malinami
Co budeme potřebovat:
-4 ks vajec
-120 g hladké mouky
-0, 25 l mléka
-20 g cukru
-špetka vanilky, sůl
-0, 125 l Baileys Original
-0, 1 l javorového sirupu
-100 g cukru na obalení trhance
-3 g skořice na obalení trhance
-60 g másla
-400 g borůvek
-50 g malin na ozdobu
-150 ml zakysané smetany
Postup:
- Vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do žloutků přidejte Baileys Original, 20 g cukru, polovinu javorového sirupu, vanilku, mléko a vše důkladně promíchejte.
- Do směsi opatrně přisypte mouku a zapracujte, dokud nebude mít těsto požadovanou konzistenci. Výsledná hmota musí být o něco méně hustá, než na lívance.
- Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta.
- Pořádně rozpalte pánev a přidejte polovinu másla. Naběračkou vkládejte těsto a pečlivě opečte po obou stranách. Po opečení vyndejte těsto na dřevěnou podložku a pomocí dvou vidliček natrhejte.
- Smíchejte 100 g cukru se skořicí a solí a trhanec ve směsi obalte.
- Pánev znovu rozpalte, vložte zbytek másla a zprudka orestujte borůvky spolu se zbytkem javorového sirupu.
- Trhanec rozprostřete na talíř, přidejte borůvky, dle chuti zalijte javorovým sirupem, přidejte zakysanou smetanu, maliny a zakápněte Baileys.
Ingredience: