Bezlepkové švestkové koule z bramborového těsta
Ingredience
Těsto
- 300 g uvařené prolisované brambory
- 120 g Universal mix Liana (případně podle potřeby)
- 1/2 KL sůl
- 1 ks vejce (v případě intolerance můžeme vynechat)
- švestky
- švestkový džem k plnění vypeckovaných švestek
Dodatky
- Universal mix Liana na podsypání
- osmažené máslo k omastění
- Skořicový cukr Liana a moučkový cukr na posypání (nebo mák, ořechy, osmažená strouhanka)
Z této dávky můžete připravit 8 velkých koulí nebo 12 menších, v závislosti na tom, jakou velikost upřednostníte.
POSTUP
1. Z protlačených brambor, směsi Universal mix Liana, soli a vajíčka vypracujeme nelepivé těsto.
2. Na pomoučené pracovní desce vyválíme z těsta plát. Rozřízneme na čtverce, do každého čtverce vložíme vypeckované švestky, naplníme švestkovým džemem, zabalíme a dlaněmi vyformujeme do tvaru koule.
3. Vaříme ve vroucí osolené vodě. Po vyplutí na povrch koule necháme povařit ještě 5 minut a vyjmeme je do studené vody.
4. Polijeme opraženým máslem a posypeme moučkovým a skořicovým cukrem. Podáváme ještě teplé.