Mozzarella s ředkvičkou a shiitake pestem od Ondřeje Dufka
Servírování (2 porce)
125g Mozzarella
20g olivového oleje
25g ŽIVINA shiitake pesto - živina
50g čerstvá ředkvička
1x libeček
Maldon sůl, černý pepř
10g pažitka
fenykl a koriandr
posypka:
10g fenyklová semínka
5g koriandrová semínka
Postup
Základem je mozzarella, tu je třeba temperovat v pokojové teplotě alespoň 20 minut před servírováním.
Na posypku semínka opečeme do zlatova a poté jemně podrtíme v hmoždíři. Necháme vychladnout a skladujeme v suchu.
Ředkvičky pečlivě očistíme a nakrájíme. Listy necháme pár minut ve studené vodě, aby byly hezky čerstvé.
Při servírování vložíme do talíře nakrájenou mozzarellu a ředkvičky. Pečlivě je osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a zakápneme citrónem. Rovnoměrně rozdělíme velkou lžíci shiitake pesta, pečlivě rozdělíme na každý kousek sýra a zeleniny. Nakonec zasypeme posypkou a pažitkou. Dobrou chuť
Ingredience: