Bezlepkový chléb z domácí pekárny
Ingredience
- 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
- 7 g sušené droždí
- 1 KL krystalový cukr
- 1 KL sůl
- 360 ml vlažná voda
- 2 PL olej
- 1/2 KL ocet
POSTUP
1. Sypké přísady (moučná směs, droždí, cukr, sůl) si předem smícháme v misce.
2. Do domácí pekárny nejprve nalijeme tekuté přísady (voda, olej, ocet).
3. Ve druhém kroku přidáme sypké ingredience.
4. Na pekárničce nastavíme program bezlepkového pečení, který zahrnuje hnětení, kynutí a pečení.
5. Ihned po uhnětení, ještě před kynutím doporučujeme vyjmout hnětací háky a povrch uhladíme naolejovanou lžící a potřeme olejem.
6. Po upečení vyjmeme nádobu z pekárny a chléb opatrně vyklopíme.
7. Necháme dobře vychladnout a teprve poté nakrájíme.
Pro úspěšné pečení chleba v domácí pekárně (stejně jako při přípravě všech ostatních receptů) je nezbytné přesně změřit ingredience a dodržet správné pořadí jejich přidávání. Při pečení chleba nejprve přidejte do nádoby všechny tekuté přísady, teprve poté následují sypké ingredience.
Ingredience:
cukr krystal droždí ocet olej voda Bread mix white Liana Bread mix dark Liana