Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Ingredience

  • 350 g Bread mix white Liana / Bread mix dark Liana
  • 7 g sušené droždí
  • 1 KL krystalový cukr
  • 1 KL sůl
  • 360 ml vlažná voda
  • 2 PL olej
  • 1/2 KL ocet

 

POSTUP

1. Sypké přísady (moučná směs, droždí, cukr, sůl) si předem smícháme v misce.

2. Do domácí pekárny nejprve nalijeme tekuté přísady (voda, olej, ocet).

3. Ve druhém kroku přidáme sypké ingredience.

4. Na pekárničce nastavíme program bezlepkového pečení, který zahrnuje hnětení, kynutí a pečení.

5. Ihned po uhnětení, ještě před kynutím doporučujeme vyjmout hnětací háky a povrch uhladíme naolejovanou lžící a potřeme olejem.

6. Po upečení vyjmeme nádobu z pekárny a chléb opatrně vyklopíme.

7. Necháme dobře vychladnout a teprve poté nakrájíme.

Dobrý tip:
Pro úspěšné pečení chleba v domácí pekárně (stejně jako při přípravě všech ostatních receptů) je nezbytné přesně změřit ingredience a dodržet správné pořadí jejich přidávání. Při pečení chleba nejprve přidejte do nádoby všechny tekuté přísady, teprve poté následují sypké ingredience.