Bezlepkové vosí hnízda s višněmi

Bezlepkové vosí hnízda s višněmi

Ingredience

Těsto

  • 15 g čerstvé droždí
  • 50-70 g krystalový cukr
  • 250 ml vlažné mléko
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 1 ks vejce
  • 50 g máslo/olej

Ovocná nádivka

Poleva

  • 180 g zakysaná smetana / jogurt
  • 40 g moučkový cukr

Posyp

 

POSTUP

1. Ovocná nádivka: Ingredience na nádivku smícháme a uvaříme do zhoustnutí. Do hotové ovocné nádivky přidáme špetku Kyseliny citrónové Liana pro zvýraznění barvy a chutě.

2. Těsto : Z poloviny vlažného mléka, droždí a krystalového cukru připravíme kvásek. Necháme cca 10 minut nakvasit na teplém místě. Do misky dáme 300 g Bakery mix Liana, připravený kvásek z droždí, vejce a zbylé mléko. Vyhněteme elektrickým mixérem s hnětacími metličkami, nakonec přidáme olej, krátce promícháme. Těsto přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě cca 30-40 minut.

3. Po vykynutí odebereme polovinu těsta a na moukou posypané podložce rozválíme na obdélník.

4. Vychladlou ovocnou nádivku rovnoměrně natřeme na těsto.

5. Srolujeme do závinu, nakrájíme na kolečka a uložíme na plech vystlaný pečícím papírem nebo do formy na muffiny. Přikryté necháme 20 minut podkynout. Postup zopakujeme is druhou polovinou těsta.

6. Před pečením potřeme zbylou ovocnou nádivkou. Pečeme při teplotě 180-190°C 15-20 minut dozlatova.

7. Poleva: Smícháním zakysané smetany a moučkového cukru připravíme polevu, kterou potřeme ještě horké vosí hnízda.

8. Posyp: Vrch posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

 

 

zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/2431-bezlepkove-vosi-hnizda-s-visnemi