Vánoční marokánky
Ingredience:
Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání
150 g cukru
40 g másla
2 lžíce medu
200 g ořechů (mandle, pistácie, pekany)
60 g hladké mouky
200 g kandovaného ovoce
350-400 g hořké čokolády
Postup:
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo a cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí. Přidáme med, nasekané ořechy a kandované ovoce, vaříme na mírném plamenu další 3 minuty. Poté směs stáhneme z ohně a vmícháme mouku a promícháme. Na plech s pečicím papírem lžící tvarujeme marokánky, necháme mezi nimi rozestupy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10–15 minut dozlatova. Po vychladnutí je potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout. Uložíme na chladné místo nebo rovnou servírujeme. Podle velikosti vyjde 20-25 ks. Doba přípravy je přibližně 60 minut.
www.jogurtmarlenka.cz, www.mlekarna-valmez.cz