Řepové palačinky
Ingredience
- 1 hrnek bio hladké mouky Babiččina volba
- 200 g bio předvařené červené řepy (asi 2 kousky po oloupání)
- 2 domácí nebo bio vejce
- 250 ml bio nebo farmářského mléka
Postup
Pokud máte výkonný mixér, je práce velmi snadná. Předvařenou nebo doma uvařenou a vychladlou řepu pokrájejte na menší kousky a rozmixujte s vejci a částí mléka na hladké pyré.
Pak postupně přidávejte mouku a zbylé mléko a připravte si konzistencí klasické palačinkové, ale krásně růžovočervené těsto. Nebojte se doladit těsto trochou mléka nebo mouky tak, aby bylo ideální. Každá řepa má jiný obsah vody, a tak se výsledek může trochu lišit.
Těsto nechte 10 minut odstát, nebude se pak na pánvi trhat. Zdobte nasladko i naslano, jakkoliv to máte rádi a můžete se inspirovat také sezonním ovocem a zeleninou.
zdroj/foto: GoodMills Česko