Řepové palačinky

Řepové palačinky

Ingredience

  • 1 hrnek bio hladké mouky Babiččina volba
  • 200 g bio předvařené červené řepy (asi 2 kousky po oloupání)
  • 2 domácí nebo bio vejce
  • 250 ml bio nebo farmářského mléka

Postup

Pokud máte výkonný mixér, je práce velmi snadná. Předvařenou nebo doma uvařenou a vychladlou řepu pokrájejte na menší kousky a rozmixujte s vejci a částí mléka na hladké pyré.

Pak postupně přidávejte mouku a zbylé mléko a připravte si konzistencí klasické palačinkové, ale krásně růžovočervené těsto. Nebojte se doladit těsto trochou mléka nebo mouky tak, aby bylo ideální. Každá řepa má jiný obsah vody, a tak se výsledek může trochu lišit.

Těsto nechte 10 minut odstát, nebude se pak na pánvi trhat. Zdobte nasladko i naslano, jakkoliv to máte rádi a můžete se inspirovat také sezonním ovocem a zeleninou.

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko