Zdravý čokoládový cheesecake

Zdravý čokoládový cheesecake

 

12 porcí - Suroviny:

Na korpus:
1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek špaldové celozrnné mouky
50g másla
50g ořechového másla
1 lžíce kakaa
Špetka soli

Na krémovou vrstvu:
2x cottage
3 lžíce Čekankového originálu
2 vejce
5 lžic kakaa
50 g čokolády na posypání



Postup:

Dno dortové formy o průměru 20 cm si vysteleme pečícím papírem. 

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Suroviny na korpus si smícháme všechny suroviny dohromady a natlačíme na dno dortové formy tak, aby byla vrstva rovnoměrná. Dáme péct na 15 minut.

Mezitím si rozmixujeme všechny zbylé suroviny na krémovou část. Po upečení korpusu přidáme navrch, posypeme nasekanou čokoládou a dáme opět péct do trouby na dalších 20 minut. 

Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Dobrou chuť!

 

 

zdroj/foto: www.bettyavojta.cz