Panna cotta z řeckého jogurtu

Suroviny 4 porce:
300 g řeckého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
60 g Čekankového originálu značky 4SLIM
3 plátky želatiny
4 lžíce vody
Postup:
Do kastrůlku nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme zrníčka vyškrábnutá z vanilkového lusku a zahříváme na mírném ohni téměř k varu. Mezitím necháme plátky želatiny nabobtnat v malém množství studené vody. Jakmile je smetana horká, přidáme vyždímanou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Poté vmícháme čekankový originál a necháme směs mírně vychladnout. V míse si připravíme řecký jogurt, do kterého postupně vmícháme vychladlou smetanovou směs, dokud nevznikne hladký krém.
Hotovou směs nalijeme do malých formiček nebo skleniček a dáme minimálně na 4 hodiny ztuhnout do lednice.
Podáváme jako lehounký dezert třeba s ovocem nebo nastrouhanou čokoládou. Skladujeme v lednici.
foto/zdroj: www.bettyavojta.cz