Panna cotta z řeckého jogurtu

Panna cotta z řeckého jogurtu

 

Suroviny 4 porce:

300 g řeckého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
60 g Čekankového originálu značky 4SLIM
3 plátky želatiny
4 lžíce vody

 

Postup:

Do kastrůlku nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme zrníčka vyškrábnutá z vanilkového lusku a zahříváme na mírném ohni téměř k varu. Mezitím necháme plátky želatiny nabobtnat v malém množství studené vody. Jakmile je smetana horká, přidáme vyždímanou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Poté vmícháme čekankový originál a necháme směs mírně vychladnout. V míse si připravíme řecký jogurt, do kterého postupně vmícháme vychladlou smetanovou směs, dokud nevznikne hladký krém.

Hotovou směs nalijeme do malých formiček nebo skleniček a dáme minimálně na 4 hodiny ztuhnout do lednice.

Podáváme jako lehounký dezert třeba s ovocem nebo nastrouhanou čokoládou. Skladujeme v lednici.

 

 

foto/zdroj: www.bettyavojta.cz