Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

 

45 min, 4 porce, hlavní jídlo

Marináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po naložení krásně měkké a křehké.

Na přípravu jagurtové marinády potřebujete: 500 g Selského bílého jogurtu Hollandia, 12 ks kuřecích paliček, čerstvé bylinky, koření dle chuti (indické, tzatziky či grilovací), 2 stroužky česneku, sůl a olivový olej.


Postup:
Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetřete, jogurt celkově zjemňuje chuť.


Kuřecí paličky naložte do marinády s čerstvými bylinkami. Maso nechte odpočívat v lednici, alespoň přes noc.

 

TIP
Jako přílohu zvolte zeleninový salát, například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, cherry rajčátek s čerstvou bazalkou. Zakápněte citrónem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.