Vepřová panenka se zeleninou a jablky
Ingredience:
- 400-500 g vepřové panenky
- čerstvě mletý pepř
- vločková sůl
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 jablko
- olivový olej
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
Postup:
- Panenku opepříme a naložíme do olivového oleje. Necháme chvilku marinovat.
- Mezitím si dobře omyjeme mrkev a petržel (neloupeme, pouze kartáčkem očistíme). Mrkve si rozpůlíme a petržele rozčtvrtíme. Do misky si dáme trochu olivového oleje, 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem, pepř a sůl a zeleninu v oleji dobře promícháme.
- Mrkev a petržel vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut.
- Jablko rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a jablko na něm orestujeme. Když nám jablko začne zlátnout, přidáme 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem a necháme zredukovat.
- Vepřovou panenku opečeme zprudka na pánvi ze všech stran, na 5-10 minut ji zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, zkaramelizované jablko a na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou posypeme vločkovou solí.
Ingredience: