Vepřová panenka se zeleninou a jablky

Vepřová panenka se zeleninou a jablky

Ingredience:

  • 400-500 g vepřové panenky
  • čerstvě mletý pepř
  • vločková sůl
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 jablko
  • olivový olej
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem

 

Postup:

  • Panenku opepříme a naložíme do olivového oleje. Necháme chvilku marinovat.
  • Mezitím si dobře omyjeme mrkev a petržel (neloupeme, pouze kartáčkem očistíme). Mrkve si rozpůlíme a petržele rozčtvrtíme. Do misky si dáme trochu olivového oleje, 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem, pepř a sůl a zeleninu v oleji dobře promícháme.
  • Mrkev a petržel vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut.
  • Jablko rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a jablko na něm orestujeme. Když nám jablko začne zlátnout, přidáme 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem a necháme zredukovat.
  • Vepřovou panenku opečeme zprudka na pánvi ze všech stran, na 5-10 minut ji zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  • Na talíř naservírujeme pečenou zeleninu, zkaramelizované jablko a na plátky nakrájenou vepřovou panenku, kterou posypeme vločkovou solí.
Ingredience: